Menu Zavrieť

Kapverdské ostrovy dovolenka, ktorá zostane vo vašom srdci

Tak ako každý rok, aj tento sa tešíte na leto a dovolenku. Môžete úprimne  tvrdiť, že ste toho už precestovali naozaj veľa. V kútiku duše  túžite zažiť niečo neobyčajné, čo by vo vás zanechalo možno niečo viac ako len zážitky. Kapverdske ostrovy dovolenka určite stojí za to. Je to miesto, ktoré je ešte v mnohých smeroch v malej miere poznačené turizmom. Stačí sa presvedčiť na vlastné oči.

Kapverdské ostrovy dovolenka
Len jeden z mnoho výhľadov

Jedinečné ostrovy

Kapverdy sa skladajú z 10-tich väčších a 5-tich menších ostrovov, ktoré sú výsledkom sopečnej činnosti, podobne ako aj veľmi obľúbené Kanárske ostrovy. Každý z ostrovov, ktorý nemá viac ako 40km má jednu hlavnú cestu. Každý má svoje letisko , doprava medzi ostrovmi funguje pomocou trajektov. Takáto plavba je zároveň aj príležitosť na skvelú vyhliadku. Ich jedinečnosť je naozaj pozoruhodná, dá sa povedať že každý jeden je úplne iný. Milovníci turistiky si určite nenechajú ujsť tropickú vegetáciu na ostrove Santa Antao či vysoké kopce a bohatú zeleň na ostrove Brava, ktorý patrí k tým najmenším z obývaných ostrovov, kde budete mať v prípade potreby dostatok súkromia. Činnú sopku môžete vidieť na ostrove Fogo. Úplný opak, teda množstvo adrenalínu môžete zažiť na ostrove Sal. Potápanie, ktoré láka nadšencov z rôznych kútov, ale aj milovníkov windsurfingu, ktorí sa preháňajú po trblietamov oceáne. Boa Vista a prekrásne pláže, na ktorých sa môžete dokonale odreagovať sú rajom na zemi.

Kapverdské ostrovy dovolenka
Priezračná voda

Kapverdské ostrovy dovolenka iná, ako tie ostatné

Minimálne bude iná z pohľadu množstva turistov, ktorých tam určite nebude v takom počte , na aký ste zvyknutý počas dovoleniek. Nie preto, že by Kapverdy nestáli zato, ale preto že je tam turizmus ešte stále dá sa povedať v tzv.rozkvete, čo je povedzme si pravdu niečo úžasné. Určite musíte spoznať miestnych obyvateľov, ktorí sa vám vryjú do srdca. Napriek tomu že toho majú skutočne veľmi málo, vám dokážu ponúknuť viac, ako ktokoľvek iný. A to je v dnešnej dobe veľkou vzácnosťou.

Kapverdské ostrovy dovolenka
Ukážka architektúry

 

Pridaj komentár